Nieuws

 

Debat: ‘Sneller verduurzamen van woningen’


Categorie: Regionaal milieunieuws
Datum: 15 april 2013

Op woensdag 24 april organiseert het Milieucafé samen met Urgenda, de nationale actie-organisatie voor innovatie en duurzaamheid, en MVO013 een debat over het verduurzamen van bestaande woningen in Noord-Brabant. De debatavond maakt deel uit van de regiotour die Urgenda van 23 tot en met 26 april door onze provincie maakt.


Milieucafé Tilburg en Urgenda slaan de handen ineen

 

Het debat wordt geleid door Urgenda-directeur Marjan Minnesma en Milieucafé-redacteur Michel Jehae en zal worden afgetrapt door ‘duurzaamheidsprofessor’ Jan Rotmans, tevens voorzitter van Urgenda. In de Volkskrant van 14 november 2012 zei Rotmans onder meer het volgende: “Wat wij willen is de hele woningvoorraad energieneutraal maken. We gaan in Tilburg beginnen, en dan het hele land door. We moeten doen wat de bouwers van Nederland niet uit zichzelf doen.”

Veel gemeenten in Brabant zijn inmiddels bezig met stimuleringsplannen om bestaande woningen te verduurzamen. Iedere gemeente doet dit op haar eigen manier. Op 24 april gaan we onderzoeken wat we van elkaar kunnen leren en hoe we als Brabant samen een stevige concrete ambitie kunnen neerzetten. Gemeenten, wetenschappers, woningcorporaties, inwoners en bedrijven zijn van harte uitgenodigd om aan het debat deel te nemen.

‘Duurzaamste Wethouder van Brabant’
Onderdeel van de avond is ook de uitreiking van een prijs voor de ‘duurzaamste wethouder van Brabant’. 16 Brabantse wethouders durfden de uitdaging aan om thuis zoveel mogelijk energie te besparen in drie weken tijd. De wethouders gingen thuis aan de slag met de Wattcher, een energiemonitor die elk moment toont hoeveel stroom er in huis wordt verbruikt. De uitslag wordt op 24 april bekendgemaakt.

Aanvang: 19:15 uur (zaal open: 19:00 uur)
Toegang: gratis
Locatie: Urban Oaziz 013, Spoorzone 013, gebouw 82/84 (De Smederij), Tilburg

 

nieuws

Milieu- en natuurgerelateerd nieuws van
binnen en buiten het Milieucafé. Heeft u
iets te melden wat interessant is voor de
bezoekers van het Milieucafé?

Neem dan met ons op.


twitterlogo

Voor het allerlaatste nieuws: volg het
Milieucafé op Twitter!