Nieuws

 

Milieudefensie start zestiende EKO-tellingen


Categorie: Landelijk milieunieuws
Datum: 20 augustus 2013

Milieudefensie start op donderdag 22 augustus voor de zestiende keer de jaarlijkse EKO-tellingen. Bij supermarkten in heel Nederland wordt geteld hoeveel biologische en Fairtrade producten er in de schappen liggen.

Woordvoerder duurzaam voedsel van Milieudefensie Hugo Hooijer: “De voorgaande jaren bleek het aanbod biologische en Fairtrade producten in Nederlandse supermarkten aanzienlijk gegroeid. Daar hopen we dit jaar weer op.”

Door de meerjarige aanpak van de EKO-tellingen is het mogelijk om de trends op de lange termijn inzichtelijk te maken. Hooijer: “Hierdoor krijgen we een duidelijk beeld van de koplopers en de achterblijvers in het aanbod van biologische en Fairtrade producten.”

De EKO-tellingen vinden in heel Nederland plaats van 22 augustus tot en met 30 september. In deze periode tellen ruim 200 vrijwilligers het aanbod van biologische en Fairtrade producten in honderden supermarkten door het hele land. Per provincie en per gemeente wordt een ranglijst opgesteld van de best en slechtst scorende supermarkten. De supermarkt me de meeste biologische en Fairtrade producten in de schappen wordt de landelijke winnaar.

Milieudefensie wil met de landelijke EKO-tellingen supermarkten stimuleren om het aanbod en de keuzemogelijkheid voor biologische en Fairtrade producten voor consumenten te vergroten.

nieuws

Milieu- en natuurgerelateerd nieuws van
binnen en buiten het Milieucafé. Heeft u
iets te melden wat interessant is voor de
bezoekers van het Milieucafé?

Neem dan met ons op.


twitterlogo

Voor het allerlaatste nieuws: volg het
Milieucafé op Twitter!