Zoekresultaat

 

Talkshow over de circulaire economie


Categorie: Milieucafénieuws
Datum: 29 januari 2015

Milieucafé Tilburg organiseert in samenwerking met de gemeente Tilburg op 12 februari een inspirerende bijeenkomst over afval en circulaire economie. Tilburg wil in 2040 een restafvalvrije gemeente zijn en wil dan de materiaal- en energieketens gesloten hebben. Met (ervarings)deskundigen gaan we praten over de route naar dat wenkende perspectief.

 

Deze bijeenkomst vindt plaats van 14.30 tot 17.00 uur (inloop vanaf 14.00 uur) in Bleyemakerij DE BOEMEL (Gebouw 76, Spoorzone).

Het belooft een informatief en onderhoudend programma te worden over de kansen en uitdagingen van restafvalreductie en de route naar een regionale circulaire economie. De talkshow, gepresenteerd door Michel Jehae en Frank van Pamelen, bestaat uit vier gesprekken met telkens twee of drie experts.

Op het podium ontvangen we onder andere Daphne van de Berg (Vereniging Nederlandse Gemeenten), Frank Dietz (Planbureau voor de Leefomgeving), Maarten Goorhuis (Koninklijke Vereniging voor Afval- en Reinigingsmanagement en programmabureau Van Afval Naar Grondstof Huishoudelijk) en Folkert Starreveld (Cyclus Management). Bovendien spreken we met wethouders en ambtenaren uit andere steden over hun ervaringen met afvalreductie en circulaire economie. Het publiek wordt ook volop bij de gesprekken betrokken.

De bijeenkomst is vrij toegankelijk, maar vanwege het beperkte aantal zitplaatsen willen we u vragen zich vooraf aan te melden via circulaire.economie@tilburg.nl.