Nieuws

 

Voorjaarsfestival door samenwerkende ‘groene’ partijen


Datum: 6 april 2017

In ‘t Bijenhuis van stadsimkerij Beezzzz bij bloempottenfabrikant Elho, een grote, speciaal voor bijen en biodiversiteit ingerichte tuin, wordt zondag 23 april een voorjaarsfestival voor Blije Bijen & vrolijke Vogels georganiseerd. De organisatoren zijn Stichting OpGroeneVoet (o.a. Schonste Stròtje verkiezing), stadsimkerij BeeZzzz en T-primair (schoolbesturen). Zij willen thema’s als biodiversiteit en natuur laagdrempelig en kindvriendelijk over het voetlicht brengen.

Na enkele 'Groen013'-bijeenkomsten eind 2016 is het idee opgepakt om de samenwerking tussen groene partijen zichtbaarder vorm te geven. Door het organiseren van het evenement Blije Bijen & Vrolijke Vogels willen de partijen meer gezinnen en kinderen informeren en enthousiasmeren over de ‘groene’ kant van Tilburg.

Aan het evenement werken meer partijen mee, zoals het Natuurmuseum, Bibliotheek Midden Brabant, Stadstuinderij Piushaven, diverse stichtingen en ondernemers. Er wordt aandacht besteed aan o.a. guerilla gardening, vogelhuisjes maken, zaaien & oogsten, kinder-imkercursussen, een wandel-app, een vleugje spel & theater en natuurlijk het proeven van lokale producten. Om dit evenement voor iedereen toegankelijk te maken, kunnen de kinderen hun entree ‘betalen’ met een gratis te downloaden kleurplaat.

De locatie is bijzonder: de directie van Elho (op bedrijventerrein Vossenberg) heeft twee jaar geleden besloten niet alleen de groenstroken door de stadsimker te laten inzaaien, maar het gehele terrein in te richten voor educatie over bijen. Naast ‘t Bijenhuis ligt nu ook een terrein vol fruitbomen, een vijver en bloemdragende struiken.

Na dit evenement hopen de partijen om twee jaarlijks terugkerende evenementen gezamenlijk op te pakken. Voor het voorjaar staat een lentefeest op stapel, gericht op zaaien en naar buiten gaan. Het najaar krijgt een herfstevenement, gericht op oogsten en proeven.

Voor meer informatie of ‘OpGroeneVoet’-samenwerking kunt u terecht bij stichting OpGroeneVoet.

nieuws

Milieu- en natuurgerelateerd nieuws van
binnen en buiten het Milieucafé. Heeft u
iets te melden wat interessant is voor de
bezoekers van het Milieucafé?

Neem dan met ons op.


twitterlogo

Voor het allerlaatste nieuws: volg het
Milieucafé op Twitter!