Nieuws

 

Bijzondere vertoning nieuwe film Al Gore


Categorie: Milieucafénieuws
Datum: 24 november 2017

Op zondagmiddag 10 december organiseren het Milieucafé en bioscoop Cinecitta een bijzondere filmmiddag met de nieuwe film over Al Gore: An Inconvenient Sequel: Truth to Power. De vertoning van de film wordt omlijst door een inhoudelijk programma met o.a. de Tilburgse hoogleraar Reyer Gerlagh. U krijgt alle gelegenheid om deze klimaatwetenschapper vragen te stellen!

Ruim tien jaar na ‘An Inconvenient Truth’ komt voormalig vice-president Al Gore met een vervolg. Opnieuw luidt hij de noodklok over verwoestingen door klimaatverandering. Dat de wereld niet ingrijpt, frustreert hem. Maar hij blijft optimistisch. De uitstoot van broeikasgassen wil maar niet dalen. En toch, het vertrouwen in een goede afloop, met schone lucht en een volledig groene energieproductie, laat de Nobelprijswinnaar niet meer los. Er is geen weg terug, zegt hij in ‘An Inconvenient Sequel: Truth to Power’.

Truth to Power

Al in de jaren tachtig probeerde Gore de wereld wakker te schudden, en later ook als vice-president (1993 tot 2001). Het uitbrengen van ‘An Inconvenient Truth’ in 2006 was zijn ultieme poging. De film sloeg in als een bom. Iedereen had het erover. Maar de noodzakelijk ommezwaai waartoe hij opriep, kwam er niet. De tekenen van klimaatverwoesting werden de afgelopen tien jaar zelfs ‘veel erger’. Je zou dus verwachten dat deze tweede film een somber document is geworden, maar dat klopt niet. Gore ziet het oplossen van de klimaatcrisis als een simpele, morele vraag. Willen mensen hun aarde leefbaar houden? Het enige juiste antwoord is: ja. En dat zal gebeuren ook, zegt hij. De wereld zit volgens hem op het juiste spoor.

Prof. dr. Reyer Gerlagh, verbonden aan de UvT, is één van de Nederlandse wetenschappers die meeschrijft aan de rapporten van het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change. Met hem bekijken we de film en praten we erover na. Is Al Gore terecht positief? Zit de wereld inderdaad op het juiste spoor? En indien dat het geval is, rijden we dan wel hard genoeg? U krijgt alle gelegenheid om vragen te stellen. Sterker nog, u kunt deze vragen nú al stellen, door ze te mailen aan info@milieucafe.nl. Reyer Gerlagh belooft op alle vragen antwoord te geven.

Deze bijzondere filmmiddag is een samenwerking van Milieucafé Tilburg en filmtheater Cinecitta. Kaarten (à €9,50) zijn te koop op de website van Cinecitta.

Aanvang programma: 16.00u
Adres: Willem II Straat 29, 5038 BA Tilburg

nieuws

Milieu- en natuurgerelateerd nieuws van
binnen en buiten het Milieucafé. Heeft u
iets te melden wat interessant is voor de
bezoekers van het Milieucafé?

Neem dan met ons op.


twitterlogo

Voor het allerlaatste nieuws: volg het
Milieucafé op Twitter!