Nieuws

 

Goej slaoj meej jöön meej aaj mee èèrpel


Categorie: Regionaal milieunieuws
Datum: 14 oktober 2018

Op 23 oktober is er een informatieavond over Herenboeren Hart van Brabant in Goirle.

Een Herenboerderij is een kleinschalige coöperatieve boerderij in eigendom van 200 huishoudens die hen voorziet van groente, fruit, aardappelen, vlees en eieren. Samen hebben ze een boer in dienst die op een duurzame manier kwalitatief hoogwaardig voedsel produceert dat de leden-Herenboeren willen eten.

De eerste Herenboerderij van Nederland staat sinds 2016 in Boxtel. Maar inmiddels zijn er op veel meer plaatsen mensen opgestaan die met een eigen Herenboerderij grip willen op hun eten, zo ook in Hart van Brabant.

Men is volop aan het werk om in Hart van Brabant te komen tot een Herenboerderij. Om te kunnen starten is het belangrijk dat er voldoende geïnteresseerden zijn die op termijn ook bereid zijn om per huishouden een eenmalige investering te doen. Hoeveel die is, welke stappen gezet moeten worden tot er van de eigen boerderij gegeten kan worden en wat het je allemaal oplevert, vertellen ze je graag.

Een vertegenwoordiger van Herenboeren Hart van Brabant is bereid om geïnteresseerden meer te vertellen over de ins en outs van een Herenboerderij. We nodigen je daarom van harte uit op 23 oktober om 20.00 uur in Wijkcentrum De Wildacker, Van Hogendorpplein 73 in Goirle.

Meer informatie over Herenboeren staat op www.HartvanBrabant.Herenboeren.nl, www.Herenboeren.nl en op Facebook @herenboerenhartvanbrabant.

nieuws

Milieu- en natuurgerelateerd nieuws van
binnen en buiten het Milieucafé. Heeft u
iets te melden wat interessant is voor de
bezoekers van het Milieucafé?

Neem dan met ons op.


twitterlogo

Voor het allerlaatste nieuws: volg het
Milieucafé op Twitter!