Nieuws

 

Kees Vendrik stopt eind april als voorzitter Klimaattafel Elektriciteit


Categorie: Landelijk milieunieuws
Datum: 25 maart 2019

Kees Vendrik stopt eind april als voorzitter van de Klimaattafel Elektriciteit. Daarmee rondt hij zijn werk als onafhankelijk voorzitter af voordat hij gekozen wordt als senator in de Eerste Kamer.

Vendrik is momenteel onafhankelijk voorzitter van de Klimaattafel Elektriciteit. Door de uitslag van de verkiezing van de Provinciale Staten is het zeer waarschijnlijk dat hij op 27 mei wordt gekozen als senator voor Groen Links.

De partijen aan de Elektriciteitstafel en het ministerie van EZK hechten in deze fase van de onderhandelingen veel waarde aan continuïteit bij de persoon die het proces leidt. Zij hebben hem daarom verzocht het werk af te maken.

Naar verwachting is het proces van overleg tussen de Elektriciteitstafel en het kabinet eind april afgerond. Dan stopt Vendrik als tafelvoorzitter. Dat is voor het definitieve kabinetsstandpunt openbaar wordt en de parlementaire behandeling begint.

Hiermee wordt voorkomen dat Vendrik in de positie komt dat hij als politicus moet stemmen over wetsvoorstellen die verband houden met het Klimaatakkoord waar hij tegelijkertijd actief bij betrokken is.

De voorzitters van de andere tafels blijven voorlopig in functie. Momenteel wordt er gekeken wat de rol van de klimaattafels en voorzitters moet zijn op het moment dat er een definitief akkoord is.

nieuws

Milieu- en natuurgerelateerd nieuws van
binnen en buiten het Milieucafé. Heeft u
iets te melden wat interessant is voor de
bezoekers van het Milieucafé?

Neem dan met ons op.


twitterlogo

Voor het allerlaatste nieuws: volg het
Milieucafé op Twitter!