Nieuws

 

Boeiende excursie naar 't Schop


Categorie: Milieucafénieuws
Datum: 10 juni 2019

Binnenplaats

Met stralend weer en een kleine 20 deelnemers ging het zaterdag 1 juni op de fiets naar Hilvarenbeek. Het Milieucafé had een excursie georganiseerd naar Bioboerderij 't Schop en het werd een boeiend uitje. We werden ontvangen met een Brabants worstebroodje van eigen makelij terwijl Jan vertelde. Eerst over de historie van het bedrijf, vervolgens over wat biologisch boeren inhoudt en ook welke onzin er wordt verkocht met de tientallen keurmerken. Biologische boeren voeren een keurmerk, zijn gecertificeerd en worden gecontroleerd, legde Jan uit.

Binnenplaats

Tijdens de rondleiding bleek dat mest hier geen probleem is maar goed van pas komt in de stal. Of bij het levend houden van de bovenste bodemlaag. Ook is de ecologische voetafdruk van de runderen een heel stuk lager dan sommige actievoerders voorrekenen. Onder meer omdat Jan geen korrels bijvoert ("Kunstmest is letterlijk gebakken lucht" - stikstof om precies te zijn) en omdat hij arm maaisel gebruikt uit natuurgebieden.

In de stalJan legt uit waarom hij uiteindelijk kiest voor de Black Angus

Na een gegrilde hamburger en een prima pastasalade was iedereen goed toegerust om het uurtje terug naar Tilburg te fietsen. Sommigen sloegen nog wat in bij de boerderijwinkel. Om te onthouden: 't Schop is bezig om ook online bestellen mogelijk te maken.

 Buiten in de wei..

nieuws

Milieu- en natuurgerelateerd nieuws van
binnen en buiten het Milieucafé. Heeft u
iets te melden wat interessant is voor de
bezoekers van het Milieucafé?

Neem dan met ons op.


twitterlogo

Voor het allerlaatste nieuws: volg het
Milieucafé op Twitter!