Nieuws

 

Vacature


Categorie: Komende Milieucafé's
Datum: 29 september 2021

Internetredacteur gezocht (v/m)

Omdat we onze basis willen verbreden zijn we op zoek naar nieuw talent dat samen met ons, het Milieucafé verder wil ontwikkelen.

Al vele jaren slaagt het Milieucafé erin om duurzaamheid, natuur, energie en mobiliteit in Tilburg op de agenda te houden. Dat doen we onder meer door het organiseren van vijf talkshows per jaar op het podium van Paradox. Deze avonden vormen een mix van informatie en amusement, dankzij een journalistieke aanpak en door de laagdrempeligheid van het café. Daarnaast maken we TV programma’s, reportages, podcasts en organiseren we excursies. In Tilburg is het Milieucafé de ontmoetingsplaats voor iedereen die iets wil of kan met natuur en milieu.

Het café wordt gemaakt door een kleine redactie van vrijwilligers. Een van de taken is communicatie: offline en vooral ook online. Bekendmaken en promoten dus van lopende activiteiten, publiek werven. Weten wat er speelt en aansluiten op de actualiteit. Hiertoe beschikken we over een website, versturen we mailings en zijn mensen actief op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram.

Omdat we onze basis willen verbreden zijn we op zoek naar nieuw talent dat samen met ons, het Milieucafé verder wil ontwikkelen. Concreet worden wij blij van mensen die

  • Handig zijn met de pc en mobiel
  • Begrijpen hoe je mensen aanspreekt in een digitale omgeving
  • Hart hebben voor natuur en duurzaamheid en daar het gesprek over willen stimuleren
  • Kort en foutloos berichten kunnen schrijven
  • Daarbij goed illustratiemateriaal weten te vinden en bewerken.

De kunst is om zicht te hebben op de inhoud en daar snel de essentie uit weten te pikken. Een beetje gevoel voor politiek is ook wel handig want soms liggen dingen gevoelig. Je moet zelfstandig kunnen werken maar hoeft niet alles alleen te doen; binnen de redactie wordt plezierig samengewerkt.

Spreekt dit profiel je aan, neem dan voor meer informatie contact op met Hans van den Berk, Jeroen Bezem of Marc Pruijn, persoonlijk of via redactie@milieucafe.nl.

Verder kun je grasduinen op deze website die vol staat met verslagen en filmpjes.

En uiteraard ben je welkom op een Milieucafé in Paradox!

Download hier de vacaturetekst
om te delen of te printen

nieuws

Milieu- en natuurgerelateerd nieuws van
binnen en buiten het Milieucafé. Heeft u
iets te melden wat interessant is voor de
bezoekers van het Milieucafé?

Neem dan met ons op.


twitterlogo

Voor het allerlaatste nieuws: volg het
Milieucafé op Twitter!