2013

24 mei: Food Talks

In Café de Plaats (Tegenover McDonalds aan de ) voeren Karin Bruers, Godelieve Engbersen en Ralf Bodelier met 30 gasten smakelijke gesprekken. Over Slow food, over Fat & Fine Foods, over Wasting Food en Food for the World. Appetijtelijke muziek wordt geleverd door de Twee Motten: Tamas Schiffer op viool & Jacques Mees, zang, gitaar & harmonica.


16.00 tot 17.00. Talks over…

Slow Food.  Marcel Horck: Beezz,  Jan Robben: Aardbeienacademie en Joost Reus: Meat your own.

Fine Foods. Christine Roelofs: Delicatessen, Brigitte van Schooten: Theesommelier en Ralph Blakenburg: chefkok Auberge de Bonheur.

Food for the World. Marcel Schreurs: Aqua for All, Viresh Kishoendajal: Wereldvoedseldag en Jan Vughts: Werelddelen.

Food Tech.  Nynke van den Akker: de eerste reageerbuis-hamburger.


17.00 tot 18.00. Talks over…

Socializing Food.  Bart Pijnenburg: Zorgtuinderij, Allong Cheng: Resto van Harte.

Wasting Food. Cecile Cremer en Anke Dekkers:  Waste-less, Letty Brands: Obers Cre-eet, Kim Sauter ea: Food Guerilla’s.

Food Styles. Fontys studenten:  Fresh Games, Yvette van Kempen ea:  Compagny Culaz en Fam. Hub Janse: Heerlijkheid Wolphaarsdijk.

Food Pigs. Tineke Schuurmans: mEATing & het Varkenshuis (aansluitend bezoek Varkenshuis, op loopafstand van de Plaats).

 

18.00 tot 19.00. Talks over…

Food Tech. Nynke van den Akker: de eerste reageerbuis-hamburger, Walter Ansems : Kaasmakerij de Ruurhoeve.

Garden Food. Christien Mathon: de Groene Boterham,  Arjan de Vries: Tuintopia.

Food Art. Mette Groen: Notocia’s, Whitney Stout:  Big Bunker Book.

 

19.00 tot 20.00. Talks over…  

Slow Food. Coriene Timmermans / De Schaepsdyck, Marga Boutkan: Herborist.

Bio Food. Jan van de Broek: bioboerderij ’t Schop, Martijn Ballemans:  Permacultuur en Marga van Zundert: wetenschapsjournalist.

Fat Food. Ronald Veldhuizen: auteur 'Eet mij'.

Food Pigs.  Varkenshouderij de Heydehoeve:  het beste varken, Tineke Schuurmans:  mEATing & het Varkenshuis (aansluitend bezoek Varkenshuis, op loopafstand van de Plaats).

 

 


Volgend artikel: Food Walks