24 mei: Food Talks
In Café de Plaats (Tegenover McDonalds aan de ) voeren Karin Bruers, Godelieve Engbersen en Ralf Bodelier met 30 gasten smakelijke gesprekken. Over Slow food, over Fat & Fine Foods, over Wasting Food en Food for the World. Appetijtelijke muziek wordt geleverd door de Twee Motten: Tamas Schiffer op viool & Jacques Mees, zang, gitaar & harmonica.
16.00 tot 17.00. Talks over…
Slow Food. Marcel Horck: Beezz, Jan Robben: Aardbeienacademie en Joost Reus: Meat your own.
Fine Foods. Christine Roelofs: Delicatessen, Brigitte van Schooten: Theesommelier en Ralph Blakenburg: chefkok Auberge de Bonheur.
Food for the World. Marcel Schreurs: Aqua for All, Viresh Kishoendajal: Wereldvoedseldag en Jan Vughts: Werelddelen.
Food Tech. Nynke van den Akker: de eerste reageerbuis-hamburger.
17.00 tot 18.00. Talks over…
Socializing Food. Bart Pijnenburg: Zorgtuinderij, Allong Cheng: Resto van Harte.
Wasting Food. Cecile Cremer en Anke Dekkers: Waste-less, Letty Brands: Obers Cre-eet, Kim Sauter ea: Food Guerilla’s.
Food Styles. Fontys studenten: Fresh Games, Yvette van Kempen ea: Compagny Culaz en Fam. Hub Janse: Heerlijkheid Wolphaarsdijk.
Food Pigs. Tineke Schuurmans: mEATing & het Varkenshuis (aansluitend bezoek Varkenshuis, op loopafstand van de Plaats).
18.00 tot 19.00. Talks over…
Food Tech. Nynke van den Akker: de eerste reageerbuis-hamburger, Walter Ansems : Kaasmakerij de Ruurhoeve.
Garden Food. Christien Mathon: de Groene Boterham, Arjan de Vries: Tuintopia.
Food Art. Mette Groen: Notocia’s, Whitney Stout: Big Bunker Book.
19.00 tot 20.00. Talks over…
Slow Food. Coriene Timmermans / De Schaepsdyck, Marga Boutkan: Herborist.
Bio Food. Jan van de Broek: bioboerderij ’t Schop, Martijn Ballemans: Permacultuur en Marga van Zundert: wetenschapsjournalist.
Fat Food. Ronald Veldhuizen: auteur 'Eet mij'.
Food Pigs. Varkenshouderij de Heydehoeve: het beste varken, Tineke Schuurmans: mEATing & het Varkenshuis (aansluitend bezoek Varkenshuis, op loopafstand van de Plaats).
Volgend artikel: Food Walks