Podcast over hergebruik en goed voedsel

Onder de naam 'Milieucafé Anderhalvemetersessies' brengt het Milieucafé tijdens de coronacrisis diverse producten uit. De eerste in deze serie is een podcast, gepresenteerd door Milieucafépresentator Marc Pruijn.

De podcast van 28 minuten staat uitgebreid stil bij de circulaire economie anno corona. Zo waren de Tilburgse kringloopwinkels wekenlang dicht. Tegelijk besloten Tilburgers massaal hun huizen en schuren op te ruimen nu ze toch vaak gedwongen thuis zaten. Het leidde tot grote files bij de Milieustraat. Waar bleven de herbruikbare spullen? Hierover een gesprek met manager Theo van der Bruggen van La Poubelle, en vervolgens met BAT-manager Frank in 't Groen van de Milieustraat.

Verder maakte foodblogger Anne de Graaf voor het Milieucafé een rondje langs enkele boerderijen en voedselleveranciers uit de regio Tilburg. Is er nu meer vraag naar voedsel uit de eigen streek? Ook sprak Anne met deskundige Frederike Praasterink. Zij is lector Future Food Systems aan de HAS Hogeschool in Den Bosch.

Milieucafépresentator Michel Jehae spreekt een column uit over de Groene Wederopbouw tijdens 'het nieuwe normaal'. En de podcast wordt, net als tijdens normale Milieucafé-avonden, afgesloten door de heren van het Environmental Lounge Cafe. Jeroen de Leijer en Frans van der Meer.

Beluister hier de podcast

De eerste aflevering kunt u hier bekijken

(foto: La Poubelle)

Aan deze podcast werkten mee:

 


Volgend artikel: Archief

Deze sectie: